Inleiding Blogs januari 2021

Angelien Leemburg-Boogaard
Geboren: 16-01-1970 te Leeuwarden

Januari 2021
Ik zit achter mijn laptop en overzie mijn leven. Met name de laatste 30 jaar. Hoe is alles gelopen en hoe bewust was ik mezelf van de zaken zoals ze gingen?

De eerste 20 jaar ging alles vanzelf en ik had geen strubbelingen. Ik was een vrolijke meid, deed aan voetbal op hoog niveau en het ging goed op school. Al wist ik niet altijd zeker wat ik wilde worden maar ik maakte alles wel af. De Detailhandel, de MEAO en een propedeuse jaar HBO-J. Ons gezin was modaal. Vader, moeder, 3 kinderen. Ik had 2 oudere broers waar ik het prima mee kon vinden buiten de plagerijtjes richting kleine zusje om. Ik kreeg verkering op mijn vijftiende. Ging samenwonen op mijn 19e en had inmiddels een vaste baan als administratief medewerker bij het ziekenhuis in Leeuwarden.

Op mijn 21e werd ik verliefd op een ander. Lastige periode want ik wilde niemand teleurstellen en zeker niet mijn vriend kwetsen. De situatie was voor mij onhoudbaar, ik kon het niet uitwissen en vertelde het zowel aan mijn vriend als aan de persoon waar ik verliefd op was. Degene bleek ook gek op mij te zijn maar wilde niet de oorzaak zijn van de breuk tussen mij en mijn vriend. De jongens waren nl oude dienstmaten van elkaar en kenden elkaar dus erg goed. Mijn vriend vertrouwde me en dacht dat het wel over zou gaan. Helaas was dit niet het geval en ben ik uiteindelijk toch weggegaan. Ik kreeg een relatie met de ander en daar ben ik inmiddels al 21 jaar gelukkig mee getrouwd.

Inmiddels heb ik de opleiding psycho sociaal therapeut afgerond en ben ik mijn eigen praktijk gestart. Toegankelijkheid is voor mij erg belangrijk. Dit hoop ik te zijn door ook een stukje van mezelf bloot te geven.

De komende blogs gaan over ons leven en mijn beleving van alles wat we hebben meegemaakt. Te beginnen met de acceptatie van mijn ouders richting mijn relatie tot het verlies van ons kindje, therapie, rouwprocessen, acceptatie, geboorte, zelfontwikkeling en ons leven zoals het nu is.

In mijn verhaal zullen veel gebeurtenissen voorkomen die menig vrouw of man mee heeft gemaakt en zal daardoor een stukje herkenning opleveren. Ik wil graag vertellen over hoe ik alles heb beleefd, wat ik er mee gedaan heb en hoe ik mij daardoor heb ontwikkeld als mens, vrouw, moeder en echtgenoot.

Mocht je je ergens in herkennen en er over willen praten? Bel of mail en we gaan kijken wat jij nodig hebt.

Met liefde geschreven
Angelien

3 reacties

  1. Hoi Angelien,

    Herkenbaar de levensfase die je beschrijft. Eerste serieuze liefde en dat het dan toch anders loopt en je iemand pijn moet doen wanneer je trouw aan je eigen gevoelens wilt zijn. Ook vind ik de kwetsbaarheid die je laat zien mooi

  2. Er zijn verschillende fases in de loop der jaren waar je door heen gaat. Door de juiste mensen om je heen, waar je door gesteund wordt is van essentieel belang. Niet iedereen heeft deze personen om zich heen. Door in gesprek te gaan om zo weer verder te kunnen is een vertrouwd persoon belangrijk in deze fase van je leven. Angelien kan deze persoon voor je zijn. Met de handvaten die je aangereikt krijgt in de desbetreffende sessie, kun je weer verder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags in deze blog:

Blog 3 Gezinsuitbreiding?

In 1996 werd ik zwanger. Een goede zwangerschap waarbij ik in de laatste fase wat last had van een hoge bloeddruk maar dit kon verholpen

Blog 2 Een nieuwe start

In 1993 kochten E. en ik een woning. Een leuke volksbuurt met veel jonge gezinnen. Maar kinderen nemen? Dat was iets waar E. en ik

Blog 1 In dubio

Het is een zaterdagmorgen juni 1991. Ik weet dat het nog mooi weer was want ik zou die dag gaan voetballen bij de club. Het

Rouw en Verlies Therapie Angelien Leeuwarden Friesland