Wie ben ik?

Mijn naam is Angelien Leemburg, getrouwd en moeder van 2 prachtige zonen.

Op 30 jarige leeftijd gooide ik het roer om. Na jaren een administratieve baan te hebben gehad vond ik het nodig om mijn gevoel te volgen. Het helpen van mensen. Met name jongeren hadden mijn aandacht. Ik ging de SPH doen en werd Sociaal Pedagische Hulpverlener. Inmiddels 2 kleine kinderen rijker ging ik vol passie aan de slag met de jongerendoelgroep. In de loop van de tijd kreeg ik ook werk in de psychiatrie en de verslavingszorg. Mijn doelgroep werd breder. Een rode lijn in al deze doelgroepen is het verlies waarmee mensen te kampen hebben gehad. Ieder zijn eigen verhaal maar toch altijd een vorm van verlies. Hetzij in het verleden of het heden.

” Ieder zijn eigen verhaal maar toch altijd een vorm van verlies.
Hetzij in het verleden of het heden. “

Tools om mensen te helpen in hun rouwproces.

Zelf heb ik een kindje verloren in de 42e week zwangerschap.          3 Jaar na mijn kindje verloor ik mijn moeder waar ik eigenlijk niet om “kon” rouwen omdat ik nog vastzat in mijn rouwproces betreffende mijn kindje.

Voor de buitenwereld was ik de sterke vrouw die doorging met haar leven. En dat leek ook zo maar ze wisten niet dat ik eigenlijk heel depressief was en zelfs op het punt had gestaan om uit het leven te stappen. Dat moment was mijn “wake up call”. Het koste me uiteindelijk 10 jaar om hulp te gaan zoeken om van mijn “schuldgevoel” af te komen en mijn verdriet te kunnen omarmen. De therapie werkte verhelderend en ik kon het verdriet toestaan en een plaats geven in mijn leven als moeder en echtgenoot. Ik kon weer verder.

” De therapie werkte verhelderend en ik kon het verdriet toestaan
en een plaats geven in mijn leven als moeder en echtgenoot.
Ik kon weer verder. “

Hoe gaat het met u?

Natuurlijk krijgt ieder mens te maken met verlies. Maar hoe groot is de impact en hoe ga je er mee om? De meeste mensen zullen het dragen maar ook kunnen functioneren zonder dat het rouwproces hen belemmert. Er zijn mensen die even totaal de weg kwijt zijn en direct hulp nodig hebben.

Daartussen zit een grote groep mensen die wel functioneren voor de buitenwereld maar nog een grote last met zich meedragen. Deze wordt zwaarder en zwaarder. Dit was ook mijn ervaring. Je vraagt je af, met wie moet ik het er over hebben? Begrijpen ze me wel? Familie of vrienden wil ik niet belasten want het gaat toch goed met me en waarom zou ik onnodig mensen willen kwetsen of bezorgd maken?

Daar kan ik u als rouwtherapeut zeker bij helpen. Een luisterend oor, begrip voor uw manier om er mee om te gaan en wat u kunt doen om het draaglijk te maken.

Let wel: het betreft niet alleen verlies van mensen maar ook de baan waar u zo van hield of de relatie die eindigde en wat te doen als u uw gezondheid verliest? Of u nou al wat ouder bent of jong voor eenieder is het fijn om hier hulp bij te krijgen.