Werkwijze

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Vertrouwen in mij en mijn werkwijze begint met persoonlijk contact. Deze kennismaking kan, indien gewenst, ook telefonisch. Op basis van deze eerste kennismaking bepalen we gezamenlijk of we verder gaan met het traject.
(maximaal 60 minuten)

Intake

Een intake is belangrijk om de vraagstelling(en) en doelstelling(en) helder in beeld te krijgen. Het is bovendien de eerste aanzet tot het plan van aanpak. Indien gewenst, kan de intake gecombineerd worden met de persoonlijke kennismaking.
(maximaal 60 minuten)

Plan van aanpak

Het plan van aanpak dient als leidraad en is dynamisch. Dat wil zeggen dat het plan gedurende het proces, bijvoorbeeld naar aanleiding van een tussentijdse evaluatie, bijgesteld kan worden. Dit kan nodig zijn voor zowel de aanpak als voor de gestelde doelen.

Feitelijke uitvoering van
de begeleiding en evaluatie

Deze fase is afhankelijk van het plan van aanpak, de werkwijze en methodieken die we samen hebben bepaald. Gedurende de begeleiding evalueren en bewaken we dat we op de goede weg blijven en dat de gestelde doelen gerealiseerd worden.
(maximaal 60 minuten per sessie)

Afsluiting

Het is belangrijk voor kinderen, jongeren en/of hun omgeving dat er een moment is dat de begeleiding expliciet wordt afgesloten. Bij deze afsluiting staan we stil bij wat we samen hebben bereikt en evalueren we het proces. (maximaal 60 minuten)

Benieuwd wat ik voor
jou kan betekenen?

Neem dan snel
contact op!

Waar vinden de sessies plaats

De sessies vinden in principe plaats bij mij in de praktijk. Het is echter ook mogelijk om begeleiding aan huis of op locatie (bijvoorbeeld in het ziekenhuis) te krijgen. Dit brengt wel kosten voor de reistijd met zich mee. Ik zal daar dan een passend voorstel voor doen.

Ruimte om je gevoelens en emoties te onderzoeken.

 Samen onderzoeken wij de gevoelens die er zijn. Zonder oordeel en met een open blik luister ik naar je verhaal. Er is alle ruimte en gelegenheid om te voelen wat er ook is. Hiermee komt er ruimte om het verlies aan te kunnen kijken. Om zo zelf stapje voor stapje het verlies te “integreren” verweven in het leven en anders leren vast te houden. Verlies draag je altijd met je mee.

Uit je hoofd naar je hart

Door bijvoorbeeld muziek, verhalen en andere, (creatieve) oefeningen spreek ik je onderbewuste aan, zodat er meer een balans komt tussen wat in je onderbewuste en bewuste speelt.

Lichaamswerk

Met lichaamsgerichte oefeningen werken wij er aan om (weer) in contact te komen met je gevoel en je lijf, zodat er ruimte komt voor plezier en beweging naast je gevoelens van rouw en verlies.

Praktische ondersteuning

Ik geef je praktische tips en adviezen over hoe je je weg kan vinden in het omgaan met de gevoelens van verlies en rouw. Bijvoorbeeld in de omgang met kinderen, de wirwar aan emoties en de omgeving en wat je verder aan praktische vragen kent.